/ Дарик Варна, архив
Общинският съветник Григор Григоров изрази остро безпокойство от инвестиционно намерение за построяването на 18-етажна сграда на паркинга на хотел "Одесос", до входа на Морската градина. Той попита дали наистина администрацията планира подобно строителство и припомни, че в района може да има само ниски сгради. Освен това, изграждането на такъв тип билдинг не кореспондира със стара Варна, а тя допълнително ще натовари трафика на бул. „Приморски”, коментира Григоров.
 
Той засегна и лошото финансово състояние на  ДКЦ „Чайка”. По думите на Григоров управителят на здравното заведение – д-р Манушева работи с изтекъл договор.

Групата на ГЕРБ в местния парламент се увеличи с още един съветник

Колегата му Христо Боев алармира, че в централните подлези не работят платформите за хора с увреждания. Божидар Чапаров пък поиска да разбере как общината ще обезопаси подходите от бул. „Варненчик Владислав” към централния площад и от „Сливница” към ларгото, тъй като биха могли да бъдат мишена за терористични нападения.  Той добави, че трябва да се мисли как това да се впише архитектурно в градската част.

Какво ще решава местният парламент на днешното си заседание
 
Борислав Гуцанов повдигна въпроса със сериозно увеличения според него щат на служителите, които работят в администрацията. Той попита кое налага раздуване на бройките и посочи, че от 107 милиона за заплати сумата е нараснала на 111 милиона. Съветникът поиска да знае и как се изпълнява проектът за интегриран градски транспорт, тъй като по негови наблюдения информационните табла по спирките не работят.
 
„Има ли наказания по първата част на проекта и кое налага теглене на втори заем за интегриран градски транспорт, какви са загубите на дружеството”, попита Гуцанов.