Възрастни артисти се жалваха от директора на ТМПЦ – Варна
Възрастни артисти се жалваха от директора на ТМПЦ – Варна / Дарик Варна

Няколко пенсионирани артисти от Варненската опера и такива на които им предстои да бъдат пенсионирани се събраха пред входа на театъра в морския град, за да изразят отношението си от директора на Театрално-музикалния продуцентски център.

Културата във Варна се закрива, не съм очаквал след 40 г. трудов стаж да бъда унижен по този начин, заяви оркестрантът Сашо Борисов, който твърди, че бил държан като затворник, докато не подпише заповедта за пенсионирането си.

Този човек (Славчо Славов, б.а.) е дошъл по грешка тук и трябва да си ходи, коментира певецът Михаил Матеев, който пък определи състоянието си като „пенсионно мъждеене“.

Един месец чакам да бъда пенсиониран и още четири месеца да получа шестте си заплати; ще съдя Министерството на културата, заяви Матеев.

Хората се страхуват, вземат се еднолични решения при много съмнителни основания, които разрушават театъра, коментира и Иван Соколов, бивш актьор от Държавния куклен театър на преклонна възраст.

На мястото на своеобразния протест бяха и двама синдикални лидери от „Промяна“ - Виолета Пенева и Петър Янков, които защитиха жалващите се артисти.

Г-жа Пенева възнегодува и от факта, че на официален празник като днешния никъде от театъра не се вее българския трибагреник. Вероятно това бе и причината той да бъде опънат на вратата на служебния вход./ Информация на Днес+