/ iStock/Getty Images
Варна ще бъде домакин на 9 и 10 април на финалите на първата в България Зимна лига по плажен тенис, организирана от Beach Tennis Bulgaria Club (BTBC), съобщи пред БТА председателят на клуба Добромир Ганев.

В клубната зала "Padel &Beach Tennis Varna" ще се съберат 16-те топ играчи, постигнали най-добри резултати във всички девет турнира, проведени през зимния сезон във Варна.

В събота (9 април) от 14:00 часа е груповата фаза на турнира, а в неделя (10 април) от 12:30 часа са полуфиналите и финалите.

BTBC има намерение да създаде истински двудневен празник с много изненади както за участващите отбори, така и за публиката, която ще се наслаждава на страхотните двубои, които със сигурност ще се получат по време на MASTERS турнира. 

За да се получи истински празник на плажния тенис, УС на BTBC взе решение за провеждане на съпътстващ турнир във формат смесени двойки. Идеята на организаторите е да уважат дамите, като предоставят специални покани на 8 от тях от всички центрове в България, развиващи този спорт. Жените от своя страна ще поканят свои партньори за участие в надпреварата, наречена "Ladies Choise". На кои дами ще бъдат предоставени поканите ще бъде консултирано с ръководствата на клубовете в страната.

Ганев припомни, че плажният тенис се появява в Италия в началото на 70-те години на миналия век, а в момента се практикува в повече от 50 държави и от над половин милион души.
БТА