Военноморската база във Варна с нов командир
Военноморската база във Варна с нов командир / снимка: пресслужба на ВМС

Капитан І ранг Тодор Йотов е новият началник на Военноморската база във Варна. Той пое поста от капитан І ранг Коста Андреев, който ще продължи службата си като началник на щаба на ВМС.

Тържественият ритуал по сдаване на длъжността се състоя във Военноморската база. В присъствието на заместник-началника на отбраната контраадмирал Пламен Манушев, командира на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов, заместник-командващия на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев и официалните гости бе подписан актът, с който досегашният началник щаб капитан І ранг Коста Андреев официално сдаде длъжността на капитан І ранг Тодор Йотов, съобщиха от пресслужбата на ВМС.

Гости на тържеството бяха кметът Кирил Йорданов, Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, заместник-командирът на ВМС комодор Георги Мотев, командирът на Военноморската база в  Бургас комодор Митко Петев, началникът на МБАЛ – ВМА Варна полковник доц. Ивайло Въжаров, представители на варненската общественост и офицери от Военноморските сили.