Водка едва не затри млад мъж
Водка едва не затри млад мъж / Sofia photo agency, архив

На косъм от смъртта се е разминал вчера 40-годишен мъж, прекалил с чашките. Той бил настанен в реанимацията на Военноморска болница в шок, в метаболитна ацидоза и с критични показатели за живота. Буквално не е било ясно дали ще се пребори за живота си или не, пише petel.bg.

Това е вторият подобен критичен случай за тази година във варненската токсикология, посочи началникът на клиниката доц. Снежа Златева. Тъй като състоянието на младия мъж е било изключително тежко, лекарите първоначално са се усъмнили, че става дума за отравяне с метилов алкохол. Изследванията обаче отхвърлили тази теза.

Истината е, че изпитото количество водка е било твърде много - около 600 милилитра. За щастие усилията на специалистите във Военноморска болница дали резултат - в момента пациентът е стабилизиран, но все още е под лекарско наблюдение.

През тази година в токсикологията не е имало нито един случай на пациент, който да се е черпил с алкохол менте. Няма и увеличение на приетите поради алкохол чуждестранни туристи, допълни доц. Златева.