Васил Петров разказва зимни приказки на концерта „Swing Christmas”
Васил Петров разказва зимни приказки на концерта „Swing Christmas” / пресцентър

Васил Петров ще разкаже зимни приказки на премиерата на коледния концерт – спектакъл „SWING CHRISTMAS” във Варна.  Той ще бъде представен на 19 декември от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

„SWING CHRISTMAS“ е концерт-спектакъл, който обединява класически балет, коледна музика в стил суинг, поп, валс и блус, коледни истории и светлинни ефекти в една творческа концепция. Заедно със "Станислав Арабаджиев трио", Васил Петров е подготвил селекция от коледни класики, които ще прозвучат напълно различно.

„It`s beginning to look like Christmas”, “White Christmas”, “Let it snow”, “Santa Claus is coming to town”, “Blue Christmas”, ”Jingle bells”, “Have yourself a merry little Christmas”, “Ave Maria” са една малка част от темите, който ще бъдат представени. На сцената заедно с Васил Петров ще излезе и класическият балет „Vaya Dance studio”.

Освен във Варна, концерт - спектакълът „SWING CHRISTMAS“ ще бъде представен в Русе, Кюстендил и Пловдив. Турнето тръгва от морската столица.

Васил Петров е един от най-известните български джаз и поп певци. Издава десет успешни джаз и поп албума и е носител на редица престижни награди. Работи с най-добрите оркестри от България  и чужбина, гастролира интензивно в цялата си кариера.

Ваня Рошкова е  официален хореограф на Виенския бал от 8 години. Vaya Dance Studio e създадено от нея през 2005 г. Тя е главен педагог, хореограф и художествен ръководител. Тук се подготвят дебютантите на Виенския бал в София, а балерините на Студиото са постоянен участник в официалното му откриване. Участват и създават редица  спектакли - „Хлапета“ по музика на Чарли Чаплин и Дмитрий Шостакович, „Ангели и демони“, „Легенди за водата“, „Карнавал на животните“ по музиката на Камий Сен-Санс, „Кармен - история с рози" по сюитата на Бизе – Шчедрин и много други.

Станислав Арабджиев трио

Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Сираков (контрабас) и Никола Горялов (ударни) са млади и изключително талантливи музиканти. Свирили са в проекти заедно със световно известни имена като Конрад Хъруиг (американски тромппетист), Дон Брейдън (американски саксофонист) и други. Заедно с тях Васил Петров представи нова концертна програма от блус и суинг теми на Международния джаз фестивал в Банско, Хасково джаз фестивал и София лайв клуб.