Варненски съд остави в ареста производители на амфетамини
Варненски съд остави в ареста производители на амфетамини / netinfo
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Хюсеин Хюсеин от с. Раковски и Кадир Кадир от с.Вазово, община Исперих, обвинени в производството и преработката на 6 кг амфетамини, съобщиха от пресслужбата на съда.

35-годишният Хюсеин и година по-младият Кадир попаднаха в ареста с определение на Разградския окръжен съд от миналата седмица. Тандемът се разследва за това, че през октомври тази година в съучастие произвели и придобили 6 кг синтетична дрога, предназначена за продажба. На 10 октомври в дома на Кадир в с.Вазово бе разкрит цех за синтетична дрога. При акцията са били разкрити машини за производството и преработката на амфетамини и 6 кг от дрогата, на стойност повече от 150 000 лв.

Апелативните съдии отхвърлиха искането на защитата за по-леки мерки за неотклонение. Събраните до настоящия момент доказателства обосновават категоричния извод, че както Кадир, така и Хюсеин за съпричастни към престъпното деяние. Въпреки чистото им съдебно минало двамата ще останат под стража заради тежестта на престъплението, за което се разследват и заради изключително високата степен на обществена опасност на деянието. Варненският съдии потвърдиха опасенията на разградските си колеги, че ако са на свобода задържаните могат да се укрият от наказателно преследване, или да извършат ново престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.