/ БГНЕС, архив
Варненски социалисти с ново кърваво писмо до Нинова заради Гуцанов
96803
Варненски социалисти с ново кърваво писмо до Нинова заради Гуцанов
  • Варненски социалисти с ново кърваво писмо до Нинова заради Гуцанов
Сред варненските социалисти пак има напрежение, след като членове на градската организация поискаха с ново „кърваво” писмо оставката на лидера на структурата Борислав Гуцанов

Писмото е адресирано до Корнелия Нинова, която в началото на октомври вече имаше среща с недоволните активисти. Тогава е било договорено сигналите да бъдат изпратени до Общопартийната контролна комисия, която обаче все още не се произнесла, обясни пред Дарик доц. Иво Стамболийски.

Неговото име стои заедно с това на проф. Николай Джагаров под новото писмо, в което Борислав Гуцанов е обвинен, че е превърнал местната организация в еднолична фирма

Варненски социалисти с „кърваво писмо” до Нинова, искат отстраняване на Борислав Гуцанов

Изброени са още множество нарушение, сред които фалшифициране на броя на членовете, непрозрачно финансиране, купуване на гласове за преференция на определен кандидат на последните парламентарни избори, съмнения за присвояване на средства и обвързаност на местни представители на БСП и ГЕРБ заради бизнес и криминални интереси.  

Стамболийски не разкри размера на средствата, за чието присвояване има съмнения. Той посочи само, че сумата е 5-цифрена и всичко е описано в сигнала до Общопартийната контролна комисия.

Гуцанов: Няма причини за смяна на местното ръководство на БСП

„Погледнете листата на БСП на последните парламентарни избори. Сред избраните депутати има странни птици, за които е много трудно да се каже как и по какъв начин са припознали БСП.

С изключение на един, няма автентични социалисти”, коментира Стамболийски визираните криминални интереси. Той добави, че писмото е подписано само от него и от Николай Джагаров, защо двамата са били помолени за това от своите съпартийци. 

„60-100 човека е трудно да организираш бързо да подпишат писмата. Ако трябва да съберем подписка, много повече ще се подпишат под това, което сме написали”. 

Войната в БСП Варна продължава, лидер заплаши бунтарите със съд

След първото писмо до Корнелия Нинова в средата на миналата година, с което 12 варненски социалисти поискаха оставката на Борислав Гуцанов, председателят на областната организация Цонко Цонев заплаши бунтарите със съд. 

„Искаме да отидем на съд и да докажем своята правота. Учудени сме, че той не предприема такива действия, защото е отговорен човек и би трябвало, като каже нещо, да го осъществи”, завърши Иво Стамболийски. 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.