Борислав Гуцанов
Борислав Гуцанов / netinfo
Според Гуцанов общинската икономика във Варна е в отчайващо състояние
Гуцанов пред Дарик Варна
95142
Гуцанов пред Дарик Варна
  • Гуцанов пред Дарик Варна
Ръководството на БСП във Варна няма причина да подава оставка, защото целият екип се справя много добре. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик лидерът на градската структура Борислав Гуцанов, който изтъкна хубавите резултати на президентските и парламентарните избори.

Неговата оставка беше поискана преди месец чрез отворено писмо от местни членове на партията и се наложи председателят Корнелия Нинова да идва в морската столица, за да потушава напрежението. 

Варненски социалисти искат оставката на местното партийно ръководство


„Няма причина да се иска каквото и да е. Някои хора са останали неудовлетворени, но това са нормални процеси. Колегите, които пишат писма, бяха против мен и против Нинова. Те искат да има конфликт между градската и областната организация, но това вече е в историята”, каза Гуцанов. Той вижда пряка връзка между ситуацията в местната организация и вътрешно партийната опозиция срещу Корнелия Нинова. 

„Винаги е по-добре да има демократични процеси отколкото тоталитарен начин на мислене. Няма по-демократична партия от БСП и никога не е имало партийни наказания за вътрешната опозиция – за добро или за лошо”. 

Според Борислав Гуцанов общинската икономика във Варна е напълно изоставена и в отчайващо състояние. Лидерът на БСП призова прокуратурата да влезе в „Градски транспорт”. 

„Дружеството е на загуба от около 10 млн. лв. Как можеше преди то само да тегли и да обслужва кредити и да е около нулата, а сега държавата да му помага с милиони по проекта за интегриран градски транспорт и да е на загуба. Купуват се нови автобуси, които са по-икономични и с  по-малко разходи за ремонти и резервни части, няма вече частен превозвач, а „Градски транспорт” не е на печалба.

Борислав Гуцанов даде за пример и общинското дружество „Пазари”, което било на загуба след оглавяването му от братовчед на евродепутат. 

Целият разговор с Борислав Гуцанов е в прикаченото аудио.