/ netinfo
Варненски социалисти искат оставката на местното партийно ръководство
94794
Варненски социалисти искат оставката на местното партийно ръководство
  • Варненски социалисти искат оставката на местното партийно ръководство
Група редови варненски социалисти поискаха оставката на местното ръководство на БСП и провеждане на пълен отчетно изборен цикъл на БСП – Варна. Това те направиха с открито писмо до централното ръководство на партията.
 
„Считаме, че настоящото ръководство, водено от Вас отказва да се справи с „паралелната държава“, защото отказва да види „паралелната партия“ в БСП”, се посочва в писмото до Корнелия Нинова и останалите от Националния съвет на БСП. В писмото „паралелната партия“ в БСП е наречена гуцановщина, а авторите на текста заявяват, че ще се въздържат от подкрепа на всяка листа за следващите местни или парламентарни избори, одобрена от „Позитано“ 20, ако партията не се разграничи официално от гуцановщината, като изключи от редиците на БСП Борислав Гуцанов.
 
Вече 9 години, откакто начело на градското ръководство е Гуцанов, проблемите в БСП-Варна не се решават. А вина за падане на авторитета на БСП в морската столица и намаляване на общинските съветници от 16 на 4 носи председателя на Градския съвет, заяви пред Дарик доц. д-р Иво Стамболийски, който е един от подписалите писмото. Според него резултатите от изборите и фактите показват, че това не е добро ръководство за БСП-Варна. И не може два поредни изборни мандата листата за депутати от Варна да се реди от София.
 
Има много тъмни петна в процедурата по избор на настоящия областен лидер Цонко Цонев, за когото доц. Стамболийски заяви, че преди време е бил изключен от БСП заради „някои прояви, несъвместими с нормалното поведение на български гражданин”.
 
Много от подписалите писмото са изхвърлени от всякакъв ръководство на местната организация на социалистите. Това са дългогодишни бивши общински съветници, университетски преподаватели, учители и бивши военни. Сред тях са доц. Николай Джагаров, Пламен Начков, Аврам Тодоров и сегашният общински съветник Януарий Вичев.
 
Заради проблемите в местната структура на Столетницата, писма до партийния лидер недоволните на местно ниво пишат от 5-6 години. Писма са пращани и до Сергей Станишев, и Михаил Миков. Корнелия Нинова обаче е първият председател на БСП, който откликва и се среща с опозицията в редиците на варненските социалисти.
 
Вътрешнопартийната среща с лидера е била проведена в неделя и продължила два часа. Нинова изслушала много внимателно всички, но не взела отношение по поставените въпроси, разкри доц. Стамболийски.
 
„Ние не водим война, а дискусия. Ние не искаме власт, защото вътрешнопартийно трябва да делим баницата. Ние искаме едно ръководство, което да отстоява принципите и позициите на БСП във Варна”, изтъкна доц. Стамболийски, който е член на БСП от 90-те години на миналия век и е бивш член на Градския съвет на партията (целия разговор с него ще откриете в аудио зоната).
 
Ето и пълният текст на писмото,  изпратено до председателя на НС на БСП, до членовете на НС на БСП, и с копие до областните съвети на БСП и ОПКК на БСП и до всички членове на БСП:

                                      ОТКРИТО ПИСМО
до всички социалисти, членове и симпатизанти на БСП в цялата страна.

Здравейте другари! Здравей др. Нинова!

Ние, група социалисти от Варна, считаме, че настоящото ръководство, водено от Вас отказва да се справи с „паралелната държава“, защото отказва да види „паралелната партия“ в БСП.

Убедени сме, че тази тежка борба с „паралелната държава“ минава първо, през безкомпромисното унищожение на „паралелната партия“ в БСП, наречена гуцановщина. И, второ, през ясната и еднозначна идеология, която защитава хората на труда, националните традиции и ценности, социалната солидарност и справедливост, бъдещето на нашите деца и достойните старини на българина!

Ние, социалистите от БСП – Варна, каним всички наши другари от цялата страна, които изповядват тази истина, да присъстват на заседанието на Областния съвет на БСП – Варна, на 1 октомври (неделя) 2017 година, в 12:00 часа на ул. „Братя Миладинови“ № 102. Знаем, че на това заседание ще присъства и Председателят на НС на БСП - Корнелия Нинова.

Другари, победата, която с Ваша помощ ще извоюваме срещу „паралелната партия“ на цонковци, гуцановци, иванчовци и кирчовци, ще бъде наша обща победа срещу „паралелната държава“.

Доста партийна корупция!
Доста партийно лицемерие!
Доста партиен нихилизъм!
Доста партийно словоблудство!
Доста борба за кокала!

Декларираме, че ние, варненските редови социалисти, ще се въздържим от подкрепа на всяка листа за следващите местни или парламентарни избори, одобрена от „Позитано“ 20, ако партията ни не се разграничи официално от гуцановщината, като изключи от редиците ни Борислав Гуцанов. Нито повече, нито по – малкото.

В заключение: Др. Нинова, ние отново Ви припомняме исканията си в предишното наше писмо останало без отговор получено в НС на БСП с Вх. № 22.01-153/30.06.2017г.:

1. Среща на широко представителство на варненски социалисти с Вас и обсъждане на поставените проблеми.
2. Отговор на въпросите за подреждането на листата на 03 МИР – Варна и „кадруването“ в ОблС на БСП – Варна.
3. Провеждане на пълен отчетно изборен цикъл на БСП – Варна.


С уважение и другарски поздрав: ВАРНЕНСКИ СОЦИАЛИСТИ