Участници в престъпна група остават в ареста
Участници в престъпна група остават в ареста / netinfo
Окръжният съд във Варна потвърди мерките за неотклонение на 26-годишния Арменак Хачикян и 22-годишния Добрин Тодоров, обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена да разпространява наркотици. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. Съдът остави без уважение молбите на защитниците на Арменак и Добрин да бъдат изменени в по-леки процесуалните им мерки за принуда.

Двамата са в ареста от края на юли тази година, след като бяха привлечени като обвиняеми затова, че от май до юли тази година участвали в престъпна група за разпространение на наркотици във Варна.

Още при първоначалния арест на тандема стана известно, че хора са били принуждавани от Арменак, Добрин и други лица от престъпната група да продават амфетамини и марихуана. В дома на Арменак не бяха открити наркотични вещества, но от тайник в междустълбищното пространство на жилището, в което живее, полицаите бяха иззели марихуана и други вещи, по които са установили следи от него. В жилището на Добрин пък беше открит човешки пръст, а показания сочат, че той е нанасял жесток побой на свидетели, които отказвали да продават дрога.

Въпреки чистото съдебно минало на Хачикян, който е реабилитиран по право, спрямо него има 8 материала за престъпления, извършени от 2004 г. насам. Добрин пък е бил осъждан пет пъти затова, че управлявал МПС без книжка и в някои от случаите карал след употреба на алкохол.

Хачикян и Тошев могат да обжалват определенията на съда на 4 ноември.