Прокуратурата във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишния мъж, арестуван за убийството на приятелката си. Тялото на 32-годишната жертва бе открито в септична яма през месец януари.

Обвиняемият ще бъде съден за тежкото престъпление, извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост и при условията на домашно насилие.

Убийство във Варна: Намериха тяло на издирвана млада жена в шахта

Валентина и Ивайло имали връзка в продължение на около две години. Двамата употребявали наркотични вещества, често се карали, събирали се и се разделяли. През януари 2022 г., след пореден нанесен ѝ побой, жената напуснала дома на мъжа и този път подала жалба, в резултат на която е издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие, на мъжа е било забранено да приближава жената на по-малко от 200 метра за срок от 18 месеца.

Въпреки това той и пострадалата продължили да имат контакти и да поддържат връзка, като дори заживели заедно отново.

На 1 януари тази година жената посетила своите родители и това бил последният път, в който те я видели, а на 7 януари майката на жертвата информира полицията, че дъщеря ѝ е в неизвестност.

В хода на работата по случая били събрани достатъчно доказателства за това, че  жената е станала жертва на тежко криминално престъпление. Разследването отвело полицейските служители в дома на мъжа. Извършено било претърсване в имота в местността "Евксиноград", където било намерено тялото на жената, скрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд в града, допълват от прокуратурата.