/ Sofia Photo Agency, архив
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 80-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на сестра си в катастрофа.

На 30 октомври м.г. подсъдимият Георги Г. заедно със сестра си и нейния син тръгнали към гробищния парк във Варна. На улицата шофьорът предприел маневра наляво, за да се включи в движението по бул. „Трети март“, но така отнел предимство на движещ се направо автомобил. 

При сблъсъка между двете коли управляваният от подсъдимия автомобил се занесъл странично. Отворил се капакът на багажника и оттам изпаднала на пътното платно сестра му, която пътувала на задната седалка. 

Пострадалата  била отведена в болница, но въпреки проведеното лечение 13 дни по-късно починала от получената тежка черепно-мозъчна травма.
Изготвените по делото експертизи показват, че подсъдимият и другият водач не са употребили алкохол. 80-годишният Георги е с чисто съдебно минало и няма предходни нарушения на правилата за движение. 

Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, той може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 6 години.