Седемгодишно дете се нуждае от спешна помощ за операция
Седемгодишно дете се нуждае от спешна помощ за операция / netinfo
Седемгодишният Християн Петров Данаилов страда от тежко бъбречно заболяване. От година и половина детето е на хемодиализа по пет пъти на ден. През март месец миналата година френски специалисти и лекари от Пирогов извършват на Християн животоспасяваща бъбречна трансплантация, донор е неговият баща. За съжалиние на десетия ден от операцията, точно преди изписването, детето получава тромбоза на главна артерия и операцията се оказва неуспешна.

След редица изследвания, френски специалисти установяват, че в момента Християн няма антитела в организма и неговото здравословно състояние позволява втора трансплантация. Детето е записано в списък за чакащи за донор в болница “Роберт Дебре” в Париж.

Проблемът за родителите е стойността на трансплантацията, която не могат да си позволят, а именно 60 хиляди евро. Бащата Петър Данаилов помоли фирми, сдружения, организации и всички, които имат възможност, да помогнат финансово, за да спаси сина си. Всеки, който пожелае да подаде ръка на семейство Данаилови, може да намери бащата на Християн на тел. 0897 66 95 89, или да привежда пари в банка "ДСК" на сметки: IBAN BG 18STSA93000012238353 в лева и IBAN BG 19STSA93000012238432 в евро.