/ снимка: Габриела Борисова, Фейсбук
11 души пострадаха при пътен инцидент с автобус от масовия обществен транспорт във Варна този следобед. Катастрофата е станала към 14.30 часа, а ранените са водачът, контрольорът, седмина от пътниците, сред които и 4 деца на възраст между 7 и 14 години, и още един шофьор, съобщиха от варненската полиция.

Непосредствено след кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Вярност" е възникнало произшествие с участието на автобуса, движещ се по линия 7. Все още не е изяснена причината за възникване на произшествието, при което рейсът, при извършване на ляв завой, е преминал през разделителна ограда на платната на ул. "Вярност", блъснал е два леки автомобила "Форд" и "Фолксваген", които са изчаквали на светофара, продължил е движението си и се е блъснал и в стената на къща, встрани от улицата.

Сред пострадалите 10 души от от автобуса за наблюдение в неврохирургията  е настанена 62-годишна жена, която е получила комоцио. Продължават изследванията и прегледите на 45-годишния водач на рейса. 7-годишното дете е получило мозъчно сътресение, а останалите деца  са с различни контузии на ръце, крака или гръден кош. Няма опасност за живота им и всички са освободени за домашно лечение.

42-годишна жена, водач на ударения "Фолксваген", е получила комоцио и контузия на гръден кош. Освободена е за домашно лечение.

Пробата за алкохол на водача на автобуса е отрицателна. Работата по случая продължава.