/ iStock/Getty Images
Родители на ученици от Варна подготвят жалба, заради случаи на насилие в гимназия, предава „Фокус“. Фрапиращи снимки на дете със спукана глава и на друго с насинени очи се разпространиха в социалните мрежи.

17-годишно момиче е в болница след саморазправа със съученичка във Варна

Родителите на децата, които учат в 7-мо СУ „Найден Геров“ във Варна, разпространиха фотосите, с апел към ръководството на гимназията да се вземат мерки за прекратяване случаите на насилие между учениците.

В пост на майката на едно от пострадалите деца се казва:

„На вниманието на ръководството на 7 СУ Найден Геров!!!Това е от днес (13 ноември)! 7 в клас!!! Поредния инцидент!

До кога ще прикривате и защитавате насилниците? С вашето бездействие вие ставате съучастници. А това е към родителите!!!! Живеем в мирни времена ,а знаете ли как аз изпращам децата всеки ден? - С молитва!!! Защото вие скъпи родители сте забравили задълженията си! Един ден вие родители ще страдате, не само децата ви! Това е вашето бъдеще. Опомнете се, замислете се!“.


Друг родител, публикувал снимка на дъщеря си с насинено око, е написала кратко: „Агресия, институции, протекция…..и така до кога?“. Майката споделя, че от училището са й казали, че всичко е било на „шега“ и е нямало умисъл в действията на децата.

Под публикацията, която вече е споделена 100-на пъти възмутени родители в гимназията споделят, че агресията не е само в 7-ми клас, но има случаи и в 6-ти.

Пореден клип с насилие в училище: Момиче дърпа друго за косата

По думи на Венцеслава Генова, директор на Регионалното управление на образованието във Варна, за инцидента с детето със спуканата глава е подаден доклад от ръководството на 7-мо СУ „Найден Геров“, в който се твърди, че по време на игра между двама седмокласника, двамата са си сблъскали главите, вследствие на което едното дете е получило травма, която се изразява в пукната глава.

Момиче е в болница след сбиване в училище

От там допълниха, че нямат информация за други случаи и призоваха родителите на децата да подадат писмена жалба, за да могат специалистите на РУО-Варна да направят пълна проверка за тези случай.
Агенция "Фокус"