За имота няма издадени разрешителни за строеж
За имота няма издадени разрешителни за строеж / Варнаутре
За имота няма издадени разрешителни за строеж
Варненски реститут постави ограда върху зелена площ в Морската градина. Мястото в местността “Салтанат” е известно като една от кучешките поляни в парка, съобщава сайтът varnautre.bg .

Теренът е собственост на варненец на преклонна възраст, живеещ в кв. Чайка, показа проучване на varnautre.bg. Той е успял преди години да си върне два парцела в “Салтанат”, които обаче по план са разделени от бъдеща алея. Собственикът от доста време се опитва да обедини двата имота под предлог, че алеята между тях така и не е изградена. Това обаче многократно му е било отказвано от Община Варна. За парцелите няма издадени никакви разрешителни за строеж и поставената ограда не означава бъдещи дейности на мястото. Така обясниха за сайта от кметство “Приморски”.
На практика пенсионерът не е нарушил закона, тъй като оградата няма фундамент и за изграждането й не е изливан бетон. Затова той не може да бъде санкциониран, но пък и не може да предприеме никакви други действия върху собствеността си.

Друг “нов обект” предизвика вълнение сред защитниците на Морската градина в последните дни. Фургон изникна върху зелена площ в близост до градински център “Мимоза”, отново в местността “Салтанат”. Проверка на varnautre.bg показа, че за него е издадено разрешително за поставяне на временен преместваем обект. То е подписано преди две години от зам. кмета Тодор Иванов. Най-вероятно става въпрос за планирана търговска дейност, тъй като никъде в района не е издавано разрешително за строеж и за други подобни дейности. В момента тече процедура по отнемане на издаденото разрешително за поставяне на въпросния фургон и той ще бъде премахнат.

 

Варнаутре