Янко Станев: Арестът ми бе политически
Янко Станев: Арестът ми бе политически / Дарик Варна, архив

„Арестът ми е политически. Когато няма факти и доказателства мирише точно на политически ход". Това каза Янко Станев в ефира на Дарик няколко часа след освобождаването му от следствения арест. Той обясни, че е бил поканен на разговор от служители на Икономическа полиция, които му връчили заповед за задържане. Станев е прекарал нощта в Първо районно управление. Освободен е в 12 часа на обяд.

„Не ми бяха представени никакви доказателства. Разбрах, че е по донос", обясни Станев. Той допуска, че сигналът е подаден от ДПС. Общинският съветник разкри, че заедно с него са били арестувани и съсобственици на медийната група „Днес+", които, по думите му, водят люта битка срещу купуването на гласове.

"Няма как да купувам гласове, изключено". Така д-р Станев отговори на въпроса дали е замесен в търговия с вота. "Аз съм спокоен. Няма как да изневеря на принципите си, а в такава ситуация, който тръгне да купува гласове е не престъпник, а архипрестъпник", коментира той.

Заместник-председателят на местния парламент заяви, че за момента срещу него няма повдигнато обвинение, а той самият няма намерение да съди никого. Разкри също, че не е бил заплашван и че се радва на авторитета си в Общинския съвет.

„Протестирам срещу окепазяването на хора без доказателства, още повече в деня за размисъл", категоричен бе Янко Станев.

В заключение каза, че няма политическа централа, която да не се е допитала до мнението му. По думите му, е недолюбван от ДПС, БСП и от олигархични кръгове.