/ ThinkStock/Getty Images
Двамата нови зам.- областни управители на Варна - Александър Николов и Павел Попов, бяха официално представени пред медиите в крайморския град. С церемония бяха изпратени предшествениците им Силвия Александрова и Георги Георгиев в присъствието на областния управител Марио Смърков.

Павел Попов е философ по образование, предложен е за поста от "Демократична България". Промяната, която искаме, не е просто смяна на едни с други, а модернизация, коментира той и допълни, че като член на христиандемократическа партия дълбоко вярва в принципа на субсидираността, това означава проблемите да бъдат решавани там, където възникват, а не по някаква вертикала. Ще се постарая да работя за това като представител на централната власт на местно вино, допълни той.

Александър Николов е юрист по образование, предложен от ръководството на партия "Има такъв народ". До момента той е работил като адвокат, има 17 години юридически стаж. Считам, че поемаме отговорност в момент на криза, но ще станем по-силни, като отхвърлим лесния изход и поемем по правилния път за посрещане на текущите предизвикателства, а те не са никак малко, посочи той. Николов заяви, че няма да си позволи да бъде воден от базов реваншизъм, но няма да приеме опити за продължаване на модела на злоупотреби.
БТА