Пиян варненец направи скандал в Секционна избирателна комисия
Пиян варненец направи скандал в Секционна избирателна комисия / sxc.hu, архив

40-годишен варненец във видимо нетрезво състояние, след като е упражнил правото си на глас, при сгъването на бюлетината и пускането й в урната е влязъл в спор с комисията в секция 51 в сградата на Природо-математическа гимназия. Инцидентът е станал 5 мин. преди 7 часа тази сутрин, съобщават от полицията. След оказаното съдействие, мъжът е сгънал според изискванията бюлетината, пуснал я е в урната и е напуснал без инциденти помещението.

Няколко минути по-късно председателят на секция 226, намираща се в сградата на Строителната гимназия, е поискал съдействие от полицейски служител. Един от членовете на комисията – Н. Д. На 80 години коментирал с всички влизащи да гласуват граждани какви са прогнозите за спечелването на изборите. Комисията е решила да го отстрани. Полицейският служител е придружил възрастния човек при излизането му от помещението.

Съдействие от полицейски служител е потърсил и председателят на секция 5 в Провадия за извеждане съпруг на един от кандидат кметовете в града. Същият влязъл в секцията и нарушил обществения ред, блъскайки и викайки, че върху сградата на Детския комплекс, където се помещава секцията, са разлепени агитационни материали на друг кандидат за кмет на града. Вчера мъжът е осъден за хулиганство, тъй като бе ударил служителка на кретитираща фирма, чиито рекламни материали били разлепени върху плакат на съпругата му, рекламиращ я като кандидат за кмет.