/ Guliver/Getty Images
Изпил 16 бири и вилнял по ул."Кестен"
Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу мъж, осъждан 16 пъти, извършил противозаконно унищожаване на чужди автомобили след употреба на 8 литра бира.
 
Пред съда ще бъде изправен 21-годишният Красимир Д. от село Каменар. На 31 юли 2016 г. той решил да си набави средства чрез кражби от автомобили. След като извървял пеш разстоянието от Каменар до Цветния квартал във Варна, той се насочил по ул. „Кестен“. Сложил ръкавици на ръцете си, за да не оставя пръстови отпечатъци, и с камък разбил стъклото на паркиран на улицата автомобил „Субару Форестър“.

След като не открил нищо ценно, се насочил към „Мерцедес“. Също с камък строшил стъклото на автомобила и влязъл в купето. В жабката открил торбичка с документи - дебитна и лична карта, както и шофьорска книжка. Непотребните вещи изхвърлил, като задържал само дебитната карта.

В третата кола, чието стъкло строшил, открил чантичка. Задържал я за себе си заедно със слънчеви очила. Другите вещи и ръкавиците си изхвърлил.

По иззетите дактилоскопни следи Красимир Д. бил установен и задържан. На проведения следствен експеримент той посочил мястото, където били паркирани повредените от него коли. Съдействал и при посочване на местата,  където изхвърлил вещите и ръкавиците. Стойността на увредените коли е 329 лева.

Подсъдимият е осъждан 16 пъти въпреки младата си възраст. Завършил е едва 5-и клас.  В момента изтърпява ефективна присъда по друго наказателно дело. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.