Осъдиха условно кондукторка в градския транспорт
Осъдиха условно кондукторка в градския транспорт / Dariknews.bg

Варненският районен съд осъди условно 25-годишна кондукторка в градския транспорт за присвояване на оборота в размер на 500 лв. М. Маринова бе призната за виновна и по обвинението, че противозаконно е отнела билети за превоз на стойност близо 3000 лв.

Подсъдимата работела на трудов договор с изпитателен срок към превозваческа фирма, обслужваща линия No409. На 24 август 2013 г., по време на смяната си, Маринова получила упреци от пътник и от колега, които я разстроили и тя решила, че повече няма да ходи на работа. След приключване на смяната й тя си тръгнала с оборота за деня от 500 лв., с остатъка от кочаните непродадени билети и с контролния лист.

Подсъдимата не се явила при работодателя си да отчете дейността, а решила да задържи сумата вместо трудово възнаграждение, което имала да получава. Непродадените билети и контролния лист изхвърлила в първата видяна кофа за боклук.

След постигнато в съдебна зала споразумение Варненският районен съд наложи на 25-годишната М.Маринова общо наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Причинените имуществени щети от деянията са възстановени. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.