/ Thinkstock/Getty Images
Районният съд във Варна осъди 24-годишен мъж за причиняване на телесна повреда на таксиметров шофьор по хулигански подбуди.

Мъж получи 9 години затвор за побой над пенсионерка, по-късно тя почина

В бързо производство, по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, подсъдимият беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение и осъден на 18 месеца лишаване от свобода.

Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с 4 години изпитателен срок, информират от пресслужбата на съда. Инцидентът възникнал на 22 ноември.  

Подсъдимият и неговата приятелка се скарали в заведение за хранене, при което тя решила да наеме такси и да се прибере в дома си. Подсъдимият я последвал и също успял да се качи в таксито, където двамата отново продължили да се карат.

При пристигане на адреса девойката отишла да вземе пари за заплащане на превоза, но на шофьора платила само половината от сметката, като заявила, че остатъкът от сумата ще поеме спътникът й.

Прокуратурата протестира срещу присъда на убиец, иска доживотен затвор

Той от своя страна отказал, защото не била негова поръчката за такси.
Таксиметровият шофьор слязъл от таксито и започнал да настоява пред къщата да получи изцяло дължимата сума. Тогава внезапно подсъдимият го нападнал в гръб, съборил го на земята и започнал да му нанася множество удари с юмруци и ритници. 

В резултат на нанесените по хулигански подбуди наранявания, пострадалият шофьор получил средна телесна повреда, изразяваща се в контузия в областта на главата и носа, както и счупване на лявата ръка. 

24-годишният мъж е неосъждан до момента. Съгласно одобреното от съда споразумение, в тежест на подсъдимия са всички направени разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.