/ iStock/Getty Images
В сила влезе осъдителна присъда на Районен съд – Варна по дело за причиняване на телесна повреда на безпомощна възрастна жена в село Въглен.

Наказателното дело е образувано през 2018 година срещу 39-годишен мъж от същото село, по обвинение в нанасяне на побой и причиняване на средна телесна повреда на възрастна и болна жена. В началото на месец юли тази година Варненският районен съд на първа инстанция призна за виновен подсъдимия и го осъди на 9 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Това съобщиха от Районен съд - Варна.

Пребиха 38 -годишен мъж в Благоевград

Самото деяние е извършено на 3 септември 2017 г., при опасен рецидив. Пострадалата над 80-годишна жена е била нападната в дома си, съборена на пода и удряна в областта на главата. В резултат на това тя е получила счупване на челюстта. На виковете й за помощ се отзовала съседка, която заварила нападателя на местопрестъплението.

Пострадалата възрастна жена била настанена за лечение в здравно заведение, а няколко месеца по-късно е починала.

На втора инстанция Варненският окръжен съд изцяло потвърди вида и размера на наложеното наказание и остави в сила осъдителната присъда на Районен съд – Варна.