/ iStock/Getty Images
И тази година безплатни летни занимания, при спазване на всички противоепидемични мерки, ще се провеждат в детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие във Варна.

През летните месеци ще се реализират и 19 младежки проекта, финансирани от администрацията.

С бъдещи първокласници ще се провеждат подготвителни занимания, а учениците, които срещат трудности при усвояването на учебния материал, ще имат възможност да работят допълнително през лятото под ръководството на педагози.

 За лятната ваканция за децата са сформирани и групи за разнородни занимания по интереси в областта на науката, изкуството и спорта: състезания, викторини, кръжоци и др. Учениците ще имат възможност да запълнят свободното си време с дейности в неучебна среда по гражданско образование, история, екология, занимателна астрономия, английски език, информационни технологии, изобразително изкуство и др.; да се запознаят с християнските ценности и традиции, да изучават български и други народни танци. Ще се проведат турнири по футбол, народна топка, волейбол.

Наситени са и програмите на Общинския детски комплекс, Обсерваторията и Центъра за кариерно ориентиране. До началото на новата учебна година децата ще имат възможност да се включат в школите „Ваканция под звездите“, „Занимателна астрономия“, „Космически моделизъм“, „Християнче“, лятно училище „Със забавления и игри – за професиите научи”, лятна академия „Опознай професиите”, седмица на морските професии и още много други.

Специалисти от Логопедичния център ще извършват консултативна дейност за нуждаещите се. Занятията ще са до 14-ти септември с предварително записване.

Както всяка година деца и родители могат да разчитат на психологична подкрепа от Общинския център за психологична подкрепа през месеците юли и август.
 
община Варна