/ Дарик Варна
Всички полети на летище Варна снощи и днес преди обяд са отменени, показва справка в сайта на аеропорта. Лошото време не е преустановило операциите на аерогарата. От 5.00 часа сутринта се извършва почистване, което продължава и в момента, информират от аеропорта.

Тъй като по преценка на авиокомпаниите някои полети са отменени, летищният оператор съветва пътниците да предприемат пътуване до летище Варна само в случай, че те имат потвърждение от авиокомпанията за осъществяване на полета. Пътниците могат да получат актуална информация за полета си на сайта на авиокомпанията, с която пътуват, както и на сайта на летището.

Пристанище Варна е отворено за маневриране. 

Пътната обстановка в града е нормална при зимни условия. Градският транспорт се движи. Аспаруховият мост се обработва с антилед, 40 машини почистват и обработват улиците, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна.

Трима души са настанени през нощта в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, съобщиха от общинската дирекция „Социални дейности“ към Община Варна.

Днешният 27 февруари е обявен за неучебен ден за варненските ученици. Детските градини работят нормално, има осигурено гориво, съобщиха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.


Още няколко дни студ и вятър

Заради ниските температури за Варненска област във вторник  е обявен жълт код. В региона максималните температури ще са отрицателни със стойности от -7 до -5 градуса.

Жълт код е обявен и за крайбрежието, където ще духа вятър от север-североизток със скорост 14-17 м/с и пориви 17-20 м/с (8 по Бофорт). Вълнението на морето е 4-5 бала, като следобед постепенно ще спада до 3-4 бала.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК