Недоволни граждани на митинг срещу незаконно строителство
Недоволни граждани на митинг срещу незаконно строителство / Дарик Варна, архив

Собственици на имоти в кооперация ще се съберат в 19,00 часа тази вечер на митинг пред сградата в знак на протест срещу незаконно строителство. По този начин живеещите на ул. „Студентска" 6 в кв. „Левски" ще изразят гражданската си позиция по повод наболял проблем, който от години им създава неудобство.

Става въпрос за стълба, прикрепена към фасада на сградата и пречеща както на влизането на автомобили в подземния гараж, така и на аварийният изход на сградата. Според засегнатите съоръжението е незаконно построено. Организаторите на митинга твърдят, че за казуса са се обърнали към Община Варна, кметство Приморски, РДНСК, ДНСК и Пожарната, но въпросният обект все още не е премахнат, въпреки издадена заповед от 14 август миналата година от кмета на район Приморски.

Недоволните граждани настояват да получат отговори на въпросите кой и защо пречи да се изпълнят заповедите за събаряне на незаконните строежи, до кога ще се толерират нарушителите на закона и това обект за обществено хранене ли е или обект, генериращ незаконно строителство.