Нашият град за гласуване с отпечатъци в местния парламент
Нашият град за гласуване с отпечатъци в местния парламент / netinfo
Политическа партия "Движение Нашият град" ще настоява през следващите месеци в Общинския съвет да се въведе система за електронно гласуване. Това обяви лидерът на партията Неделчо Михайлов.

От "Нашият град" ще настояват устройствата да регистрират пръстови отпечатъци, така че да няма подмяна на вота. Внедряването на подобна система ще струва под 30 000 лева и ще ускори работата на Общинския съвет, категоричен бе Михайлов, който е един от шестимата представители на "Нашият град" в местния парламент.

От партията вече са направили проучване сред фирмите, които предлагат устройства с така наречената finger registration (пръстова регистрация). . "Важно e електронната система да отчита индивидуалното гласуване, тъй като повечето от решенията на Oбщинския съвет се вземат с поименен вот", каза още лидерът на младата партия.

Тази и други актуални теми в началото на новия политически сезон ще бъдат засегнати при утрешното гостуване на лидера на "Нашият град" и популярен ТВ водещ Неделчо Михайлов в студиото на Дарик във Варна. Интервюто с него очаквайте след 9 часа.