Най-новото от 28 световни марки на Grand Auto във Варна
Най-новото от 28 световни марки на Grand Auto във Варна / Grand mall, архив

Със специални цени на 1 октомври в Grand Mall отваря врати традиционният варненски автосалон – авто събитието на годината за цяла Североизточна България. Grand Auto 2015 ще събере новостите в индустрията под покрива на Grand Mall от 1 до 10 октомври. На площ от над 4 500 кв. м по етажите на търговския център ще подредят своите постижения представители на всички автомобилни сегменти, като тази година ще е силно и присъствието на мотоциклетите.

В изложението във Варна ще се включат с актуалните си модели 28 световни марки. От Европа и Америка ще се представят премиер марките Mercedes, BMW, Audi, Jaguar, Land Rover, Jeep, Volvo, Mini. Ще присъстват и популярните у нас Volkswagen, Opel, Skoda, Peugeot, Fiat, Alfa Romeo, Citroen, Renault, Dacia, Chevrolet, Ford.

Силно ще бъде участието на автомобилните брандове от Азия  – Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Suzuki, както и на произведените в България автомобили на Great Wall. Изненада, която ще прикове погледа на ценителите на италианския дизайн и скоростта, ще пристигне от Maserati. Изложението обещава премиери от почти всички марки, а специален акцент ще бъде една предпремиера, която ще предшества с цяла седмица официалното представяне на най-новия автомобил на Hyundai за България. Това ще е новият Tucson, SUV от високотехнологичната N-линия на марката.

Автомобилът беше показан за пръв път преди броени дни на автосалона във Франкфурт, Германия. Вносителите са подготвили оферти със специални цени в рамките на Grand Auto 2015.  Официалният застраховател на изложението ще бъде ЗАД Армеец. Както винаги, входът на изложението е безплатен за всички посетители на Grand Mall.

Очакванията на организаторите са изложението да привлече отново рекорден брой познавачи и авто ентусиасти от цяла Североизточна България, за които Grand Auto е реалната възможност да се докоснат до най-новото в световната автомобилна индустрия. Досегашните рекорди на варненския автосалон са  продадени коли за 3,5 млн. лв. през 2013 г. и над 240 000 посетители през 2014 г.