Велин Крачанов
Велин Крачанов / netinfo
Велин Крачанов
100454
Велин Крачанов
  • Велин Крачанов
Велин Крачанов е помощник на селекционера на националния отбор по футзал на България Емил Минчев. В интервю за Дарик радио той сподели как е протекла подготовката на отбора до момента и какви са очакванията му в предстоящата преквалификация за световно първенство.

Националният отбор на България по футзал се изправя срещу тимовете на Черна гора (30.01, 16:45), Естония (31.01, 16:45) и Холандия (2.02, 19:00) в зала „Конгресна” в ДКС във Варна. 


„Домакинството, което имаме е изключителна отговорност за нас. Преди 6 месеца, когато ни беше гласувано доверие с Емо Минчев да водим този отбор, ние започнахме почти от нулата. Негативмизмът, който бе наслагван през годините у нас към този спорт предполагаше, че ще имаме проблеми по селекцията. Мисля, че събрахме най-доброто в България във футзала. Тренираме  много отговорно. Момчетата са крайно мобилизирани.  Наблегнахме преди всичко на тактика, видеоразбори и разузнаване на съперниците от информацията, която имаме. Тренировките бяха насочени към тактически занимания, а не да наблягаме на физическа подготовка. Искам да се представим дойстойно пред варненската публика, която вярвам, че ще дойде и ще ни подкрепи. Входът е свободен. 

Чуйте цялото интервю с Вили Крачанов в приложения звуков файл.