/ Добри Атанасов
Около 3-4 месеца ще продължи предстоящото реновиране на стадион „Спартак”. Това стана ясно на пресконференция днес, дадена от клуба, по повод влизането във владение на съоръжението, отпуснатите 1 398 000 лева от държавата и предстоящите събития около 100 годишния юбилей.

Стадион "Спартак" скоро с нов облик

Сред присъстващите бяха председателят на УС на „Спартак” Стефан Калименов, заместник председателят Евгени Балев, Красимир Зафиров-член на УС, старши треньорът Енгибар Енгибаров и представители на феновете в лицето на Евгени Станимиров, Алекс Илиев и Манол Манолов.

Евгени Балев говори за предстоящите ремонтни работи, като потвърди, че ще бъдат изградени две нови трибуни, съблекални, ще има нови седалки, още една козирка, както и ще бъде подменено тревното покритие. Стадионът ще отговоря на изискванията за мачове от Първа професионална лига и Втора лига.

Много мероприятия около предстоящия 100-годишен юбилей плануват от клуба. За жалост е пропаднал футболен мач с много сериозен  сериозен европейски отбор. Имало е сключен договор между двете страни, но срещата се отлага заради забавянето на процедурата по влизането във владение на стадиона.

Обсъждал се е вариант с промоутърите мачът да се проведе извън Варна, в Разград, или Бургас, но той е пропаднал. Така въпросният двубой ще го има, но вероятно той ще се играе на 101-ия рожден ден на варненския клуб и ще се проведе на стадион „Спартак”.

Това съобщи председателят на УС Стефан Калименов. Събитията около юбилея ще протекат в 3 дни. На 26-и август е плануван мач на децата, родени 2003-а година с „Висла”. Следва детски турнир, а от 18:00 часа и турнир на феновете.

На следващия ден ще има официална вечеря с футболни деятели на клуба, а на 28-и ще има шествие, както и официално тържество в операта с участието на музикални групи. Пред операта ще има видеоекран.

Правителството отпусна 1 398 000 лв. за ремонт на стадион „Спартак“

Ще бъде прожектиран филм за случващото се в клуба в последните 12-13 години.
Ще бъде представена книгата по повод 100-годишнината на клуба, както ще бъде показано и копие на Царската купа, спечелена от „соколите” през 1932 година.

Вечерта ще има заря на вълнолома. Поканени са много гости в лицето на министър председателя, представители на министерството, Община Варна и БФС. На пресконференцията днес бе представена и новата емблема на клуба, която ще грее на екипа на „Спартак” през новия сезон.