"Спартак" празнува
"Спартак" празнува / Добри Атанасов
Празненствата за 100 годишния юбилей на "Спартак" започнаха тази вечер с шествието от площад "Севастопол" до площад "Независимост". В него се включиха привърженици на клуба, деятели, ветерани, бивши и настоящи футболисти. Част от шествието бяха легендата на родния и варненския баскетбол Тодор Стойков, бившият вратар на "соколите" Радо Станев, както и екс нападателят Мартин Зафиров, които водиха борбата за връщането на базите на клуба редом с феновете.

Към тържеството на "Спартак" в драматичния театър се присъединиха министърът на спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, кметът на Варна Иван Портних, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, бишият президент на "Спартак" Николай Ишков и др.

Програмата за вечерта включва представяне копие на Царската купа, спечелена от клуба през 1932 година, излъчване на филм за "Спартак", както и представяне на книга за 100 годишния юбилей. От 21:00 часа тече концерт на варненски групи, а за 22:00 часа е предвидено светлинно пиро шоу  и тържествена заря на "Морска гара".

Царската купа
netinfo