България
България / Bulgaria beach soccer
Националният отбор на България по плажен футбол загуби втората си контролна среща с Молдова, която се игра на пясъка във варненския квартал "Аспарухово". След като снощи биха със 7:1, днес възпитаниците на Симеон Христов отстъпиха с 0:2. "Лъвовете" допуснаха двете попадения във втората третина. Нашите играха добре, имаха доста възможности за гол, но не успяха да ги реализират, като удариха и две греди. В състава на България днес липсваше капитанът на отбора Калоян Цветков.
Двата спаринга бяха генерална репетиция за предстоящите мачове от ЕВРОлигата, които са в края на тази седмица в Назаре, Португалия. Тимът ни е в Дивизия "Б", а в групата си ще срещне съставите на Чехия, Норвегия и Андора. Възпитаниците на Симеон Христов стартират срещу Андора на 6 юли (петък) от 18,30 ч. българско време, ден по-късно срещат Чехия в 16 ч., а третият им сблъсък е на 8-ми от 17,15 ч. срещу Норвегия. За първи път в историята си нашите са водачи на група, след като през миналата година преодоляха потока си и се класираха за финалите на турнира. 
Групите в Дивизия "Б" на ЕВРОлигата са общо четири като победителите в тях се класират за финалите на надпреварата. Там ще участват още трите втори най-добри отбора и последният от Дивизия "А". В останалите групи се паднаха Естония, Румъния и Сърбия, Гърция, Молдова, Казахстан и Литва и Унгария, Дания, Англия и Грузия.
Националният ни отбор тръгва за Португалия утре сутринта.
Съставът:
Вратари: Костадин Иванов, Добромир Господинов
Полеви футболисти: Мартин Великов, Живко Парашкевов, Илиян Димов, Илиян Илиев, Калоян Цветков, Павел Адамов, Иван Мартинов, Филип Филипов
Bulgaria beach soccer