Юношите на "Черно море Тича" отстъпиха срещу "Буба Баскетбол" 
Юношите на "Черно море Тича" отстъпиха срещу "Буба Баскетбол"  / viasport.bg
БУБА Баскетбол U19 спечели Суперлигата за юноши, след като се наложи в последния си мач за сезона над Черно море Тича с 93:66, съобщава viasport.bg. 
Така баскетболистите на Мануел Марков имат шест победи и три загуби, като със същия актив може да завърши и Академик София, но в директните мачове БУБА има по-добри показатели. 
Академик приема ЦСКА в петък в заключителния мач за сезона в тази Суперлига, която за съжаление не оправда очакванията, които имаше при създаването й. 
Отборът на Черно море пристигна в София сутринта преди мача, след като пътува цяла нощ с влак от Варна. Двубоят се игра и в зала "Румен Пейчев", тъй като в "Триадица" се провежда университетски шампионат.
 
Силни втора и трета част донесоха успеха на БУБА, който взе аванс от 15 точки още преди почивката и след това само увеличаваше преднината си. В един момент от второто полувреме разликата стигна и до 30 точки. 
Кръстан Кръстанов стартира добре за БУБА и завърши с 15 точки, най-резултатен бе Иван Алипиев с 25, а Николай Михайлов добави 19.
Александър Стойков и Цветан Савов вкараха по 19 за Черно море, Михаил Молдов се отчете с 10.
 
Черно море, който освен финансовите затруднения, играе и по принцип с по-малки на възраст състезатели, завършва на четвърто място в групата, след ЦСКА.


И четирите участника в Суперлигата се класират директно за финалите на Държавното първенство.
viasport.bg