Йордан Йовчев се надява на 4 финала
Йордан Йовчев се надява на 4 финала / Добри Атанасов
90 състезатели от 20 страни ще вземат участие в Световната купа по спортна гимнастика в ДКС от 1 до 3 септември. Сред участниците има доста олимпийски медалисти, което ще направи състезанието изключително оспорвано.
По повод Световната купа организаторите дадоха пресконференция, на която присъстваха  президентът на родната ни федерация Красимир Дунев, председателят на организационния комитет Йордан Йовчев, Коста Базитов-зам. кмет на Варна, Минко Христов-директор на ДКС и Джефри Томсън, който е член на техническия комитет   на международната федерация.
„Благодаря на град Варна, че за пореден път сме домакини на Световната купа. Ние сме едни от щастливците. Представянето ни в същото състезание миналата година е показателно  и е натежало. Специални благодарности на Минко Христов и неговия екип за условията, които ни предоставят в ДКС. Имаме шанс за 4 финала“, коментира Йордан Йовчев. Той допълни, че първите 20 зрители, които дойдат в залата ще получат фланелки с автограф. Входът за зрителите е безплатен.
„Благодаря на всички, които са съпричастни с организацията на Световната купа. Жалко, че има състезатели олимпийски и световни шампиони , които в последния момент се контузиха и няма да могат да вземат участие. В същото време тук са такива големи състезатели, които са имена в спортната гимнастика и със сигурност след месец ще се качат на стълбичката на световната първенство в Канада. Надявам се да имаме успех при мъжете и жените. Доказахме го преди 2 месеца на Световната купа в Хърватска . Там имахме 3 финала. Настоящата купа е нашата генерална репетиция за Световната първенство. Надявам се тогава да е пикът ни“, коментира Краси Дунев.
Джефри Томсън изказа удовлетворението си от организацията по провеждането на световната купа и даде висока оценка за условията в ДКС във Варна. Коста Базитов заяви, че тази проява е гордост за Варна, а Минко Христов каза, че ДКС е най-добрата материална база у нас за провеждане на събития от такъв ранг.