/ ПФК "Черно море"
Георги Илиев
101144
Георги Илиев
  • Георги Илиев
Капитанът на „Черно море” Георги Илиев е убеден, че в събота „моряците” ще се изправят срещу един много по-различен „ЦСКА - София”, отколкото в последния мач между двата отбора във Варна.

Групата на "Черно море" за мача с "ЦСКА"

„Със сигурност ще срещнем един променен „ЦСКА”. Последния път, когато се изправихме срещу тях, Любо Пенев току що ги бе поел. Работил съм с Любо и зная какво е настроението, какво е отношението, какви са изискванията му и съм сигурен, че коренна разлика ще има в поведението на съперника.

Надявам се и ние да вземем необходимите мерки. Знаем силните страни на домакините. Надявам се да ги неутрализираме. Със сигурност тези 11 от нас, които излязат на терена няма да пестят сили за мача за купата с „Ботев”. 

Стефан Апостолов свири "ЦСКА - София" - "Черно море"

Запитан за това каква е рецептата на тези години капитанът на „Черно море” да продължава да играе с такава енергия и да продължава да държи едно постоянно ниво, той отвърна:

„За да се чувства един футболист добре на тези години, е необходим професионализъм. Важни са хранителният, тренировъчният режим. Доста са нещата, които трябва да се спазват. Радвам се, че на тези години продължавам да изпитвам удоволствие от играта и да съм още в нея”.

На въпроса на какво се дължи силното представяне на „Черно море” от мачовете с „Левски” насам, Георги Илиев отговори: „По време на подготовката ние се разделихме с малко играчи - двама, трима. Това бе един плюс за отбора, защото се запази ядрото.

За сравнение, имало е моменти, в които сме се разделяли с 10-има, правеше се съвсем нов отбор, нужно беше време, за да свикват новите. Сега не бе така. Видя се, че показахме добро лице в първите кръгове от пролетния полусезон. Срещнахме силни отбори и изпълнихме целта, която доста хора смятаха за трудна”.

Чуйте цялото интервю с Георги Илиев в приложения звуков файл.