/ Добри Атанасов
"Черно море Тича" победи във втория мач от четвъртфиналните плейофи "Академик Бултекс" с 85-79 и изравни серията на 1-1 победи. Ето какво споделиха двамата треньори след края на този двубой:

Дарин Великов, треньор на „Черно море Тича“:

„Много съм щастлив, че стигнахме до трети мач в серията срещу втория в редовния сезон. Победихме отбор с толкова много чужденци. Днес наистина мога да кажа, че моите момчета особено във фаза защита играха като гладиатори. Няма как да не похваля отбора си. Изключително съм доволен от желанието и действията ни в защита. Страхотен мач в защита на Вени. Той опази може би най-добрият състезател чужденец в България в момента. Справи се и Антони Диков. Всички в защита свършиха страхотна работа. Ако не бяха непредизвиканите ни грешки, ние щяхме да победим с над 15 точки, което аз го очаквах. Още като бяхме в Пловдив казах,  на момчетата, че имаме още едно ходене до там. Не използвах Мрджан, защото той е в тежко състояние. Няма как да влезе. Не съм човек, който ще тръгне да пуска невъзстановени състезатели. Няма логика един човек, който е невъзстановен и не е тренирал да влиза да играе. Мрджан ще бъде на терена, когато е готов. Знам, че ни предстои един изключително тежък трети мач. Щастлив съм, че това, което обещах преди един месец се вижда. „Черно море“ е различен и ще има роля в плейофите. Тогава много малко хора ми вярваха. Надявам се днес да са се уверили, че работим страхотно в последните 30 дни. Ние сме и в много добро физическо състояние. Подготовката ни бе насочена в тази посока. Очакваше се да има 3 мача. Аз смятам, че във вторник физическото ни състояние ще бъде на ниво“.  

Асен Николов, треньор на „Академик Бултекс“: 

„Поздравявам отбора на Варна. Бяха опрени до стената. Заслужено спечелиха. Бяха много агресивни. Мачът, според мен, се реши 2-3 минути преди края на четвъртата част. Взехме някои грешни решения в нападение. Допуснахме след една наша тройка много лесно да ни върнат тройка на Цонков. Допуснахме грешка там и чисто в психологически план се загуби мачът. Със сигурност ще има напрежение в третия двубой и върху двата отбора. Повечето напрежение ще е върху нас, тъй като влязохме като фаворити в тази серия. Смятам, че ще се справим и ще преодолеем отбора на Варна“.