/ chernomorepfc.bg
3 години след като подчини „Левски” в Бургас във финала за купата на България, „Черно море” отново излиза срещу „сините” в директен спор за участие на европейската сцена. 

Този път начело на „моряците” не е Никола Спасов, получил званието Адмирал след спечелването на Купата, а  преминалият през "Левски" като треньор и играч, но и юноша на „Черно море” Илиан Илиев.

 Специалистът „разбушува” „Морето”, след като го пое през зимната пауза и успя да измине пътя до този заветен бараж.

 За мача със „сините”  Илиев ще бъде лишен от ключови футболисти като Мариян Огнянов, Стефан  Станчев и Дани Кики. За София отпътува Меди Фенуш, който лекуваше травма, но не е ясно дали той е на 100 % готов да играе.

 Предвид кадровите проблеми,  голямата въпросителна пред Илиан Илиев е кой да играе на поста десен краен бранител вместо наказания Стефан Станчев. Опциите са две-Мартин Костадинов и Атанас Зехиров.

Георги Кабаков е определен за главен рефер на баража. Ще му помагат Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти рефер е Георги Георгиев. Допълнителни асистент съдии са Волен Чинков и Ивайло Стоянов. Съдийски наблюдател ще бъде Йордан Иванов. „Левски” и „Черно море” играят днес в 20:30 часа.