"Черно море" отстъпи на "ЦСКА-София" на "Армията
"Черно море" отстъпи на "ЦСКА-София" на "Армията / ПФК Черно море
Черно море отстъпи с 1:3 гостуването си на ЦСКА в мач от 8-ия кръг на ППЛ, игран на стадион “Българска армия”. “Моряците” играха равностойно на своя съперник, но не успяха да реализират ситуациите си пред врата на домакините, съобщава официалният сайт на варненския клуб.

Варненци бяха подкрепени от 10-ина свои верни фенове, както и от юношите на Черно море, които утре има мач от Елитната група до 17 години срещу Витоша Бистрица. 
Ето как сайтът на "Морето" проследи по-интересните моменти от този мач:

След началния съдийски сигнал Черно море започна колебливо и допусна гол още в първата минута на двубоя. Жорже Интима изведе Джеси очи в очи със стража Благой Макенджиев в 15-ата секунда на срещата. Халфът на “червените” прехвърли вратаря, а впоследствие се получи сблъсък, при който бутоните на ганаеца попаднаха в тялото на Макенджиев, а топката се отби от дясната греда, но при добавката Джеси бе безгрешен и даде аванс на домакините. Въпреки бурните протести от страна на всички футболисти за нарушение в атака срещу вратаря на Черно море, попадението бе зачетено. В 8-ата минута Васил Панайотов бе оставен непокрит в наказателното поле. Халфът получи пас от Н`Донгала и стреля, но ударът му от около точката на дузпата метра мина над вратата.

14-ата минута Мехди Фенуш пресира Чорбаджийски, който върна към вратаря, но Витаутас Черниаускас в опита си да изчисти топката си я вкара в собствената врата за 1:1. В 26-ата минута Васил Панайотов пробва да реализира от пряк свободен удар, като насочи топката под напречната греда, но Черниаускас се намеси решаващо и изби в корнер. В 29 Бодуров изведе Десподов зад гърба на отбраната, но Макенджиев успя да избие неговия изстрел. Последва добавка на Едвин Джеси, но Енчев отклони топката в корнер. 4 минути по-късно Н`Донгала надбяга Лясков и стреля от малък ъгъл, но стражът на домакините изби в корнер. Веднага след това Радослав Василев засече с глава центриране на Дани Кики, но ударът му бе слаб и не затрудни Черниаускас. В 39-ата Кирил Десподов изведе ЦСКА напред в резултата след прецизно изпълнение от пряк свободен удар.


58-ата минута Румен Пинто покачи на 3:0 след удар от около 25 метра. Халфът на домакините намери топката от ждроб и я прати неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Макенджиев. В 71-вата минута Мауридис Жуниор намери нахлуващия на скорост Тиаго Родригез, който стреля от наказателното поле, но топката срещна гредата.

Съставът на Черно море: Благой Макенджиев, Мирослав Енчев, Илиас Хасани, Пламен Димов, Кононго, Васил Панайотов, Петър Витанов (79-Георги Божилов), Мехди Фенуш (58-Мартин Минчев), Аристот Н`Донгала, Дани Кики (Георги Илиев), Радослав Василев.
ПФК Черно море