"Баските" отстъпиха в Тетевен
"Баските" отстъпиха в Тетевен / bgvolleyball.com
Отборът на „Тетевен Волей“ победи категорично с 3:0 (25:22, 25:16, 25:23) „Черно море БАСК“ в мач от междинния 21-и кръг на Суперлигата, изигран в СК "Г. Бенковски", съобщава bgvolleyball.com. 
 
Срещата стартира равностойно, впоследствие домакините поеха инициативата. Варненци обаче не се отказаха и успяха да стопят разликата на 1 точка. "Зелените" се мобилизираха в ключовите моменти и спечелиха частта. 
 
Вторият гейм протече идентично - с много борба и от двете страни на мрежата. Играчите на Петър Мечкаров показаха, че са по-добрият отбор и затвориха лесно. 
 
В третата част имаше интрига - на два пъти "моряците" поведоха, но тетевенци отново заиграха по обичайния начин и се поздравиха с победата. 
 
С този успех тетевенци запазват осмата си позиция с 25 точки (8 победи, 12 загуби), а „Черно море БАСК“ заема десето място със 17 точки (5 победи, 15 загуби). 
 
Топ реализатор за Енекод Тетевен Волей стана Емилиян Мирчев с 15 точки, по 8 добавиха Камен Каменов и Мирослав Братанов. За „Черно море“ Норман Недков заби 13 точки, а Николай Колев се отчете с 9 точки. 


Ето коментара на треньорът на „баските“ Юли Тупанков пред bgvolley.com:
"За съжаление, за трети мач правим едни и същи грешки - реално когато имаме възможност да натиснем, да се вкараме по-сериозно в играта, правим поредица от грешки, и то от начален удар. Правим точки за нас, правим и за тях - това се повтори 2-3 пъти, имаме 12 загубени начални удара. След около двадесетата точка влизаме пак в нашето си състояние. Не се борим до края на гейма, а до двадесетата точка. Разликата между двата отбора е това, че те изпълняват по-резонен сервис, ние направихме много грешки точно там.
Имаме още 2 мача от първенството, имаме и мач за Купата с Горна Малина. Няма как да влезем в плейофите, но това не означава, че няма да играем - раздаваме се и играем за победа“.