Математик ще програмира просперитета на Долни чифлик
Математик ще програмира просперитета на Долни чифлик / снимка: ГЕРБ-Варна

Отличен математик, специалист в областта на информатиката, педагог и мениджър пое управлението на община Долни чифлик. Новоизбраният кмет на общината Красимира Анастасова е завършила математика и информатика в Шуменския университет „Константин Преславски".

Професионалната си кариера започва като учител по математика. След това продължава реализацията си в частния бизнес като програмист, но отново се връща при черната дъска. За кратко време от учител по математика стига до поста помощник-директор по учебната дейност на ОУ „Васил Левски" в Долни чифлик, а малко по-късно става и директор на СОУ „Васил Левски".

В първия си мандат като народен представител от ГЕРБ в 42-рото Народно събрание, Красимира Анастасова е член на Комисията по образование и наука, на Комисията по вероизповеданията и парламентарна етика и на Комисията по културата и медиите. През втория си депутатски мандат като народен представител от ГЕРБ в 43-тото Народно събрание Анастасова е член на Комисията по образование и култура и заместник-председател на Комисията по културата и медиите. С избирането си за кмет на община Долни чифлик, тя напусна парламента.

Благоденствието на гражданите на Долни чифлик е приоритетът, който ще ме ръководи в работата ми и занапред", заяви при встъпването си в длъжност новоизбраният кмет. Анастасова обяви, че ще работи безкомпромисно за промяната, която изисква стриктна финансова политика, ефективна работа по европейските проекти и програми, подобряване на бизнес климата и обновяване на инфраструктурата.

"Със своите природни дадености и културно-историческо наследство община Долни чифлик има огромен потенциал. Ще положим усилия да го развием, защото това означава нови перспективи за туризма и подкрепа за местната икономика. Но знам, че най-голямото богатство на една община са нейните хора! Затова всеотдайно ще работя, за да осигурим подкрепа за децата и достойни старини за възрастните, за да гарантираме подходяща среда за развитие на младите хора, по-добри условия на живот за всички жители", обяви Красимира Анастасова. Тя разчита, че новият Общински съвет ще подкрепя всички конструктивни предложения и общественополезни решения.

„Гражданите очакват от нас видими резултати за общината, а не процедурни хватки и задкулисни схеми. Получихме кредит на доверие. Това не е привилегия, а отговорност, която всекидневно трябва да оправдаваме", каза Красимира Анастасова преди да приеме ключа на Долни чифлик от областния управител Стоян Пасев.