Маратон за кучета
Маратон за кучета / netinfo
Живей активно с домашния си любимец
Днес във Варна ще се проведе първият маратон за кучета и техните стопани. Събитието е част от активностите, посветени на домашните любимци, в рамките на инициативата  за активен начин на живот и балансирано хранене - ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Официалният старт на маратона ще бъде даден в 10:00 ч. на Пантеона в Морската градина. Участниците ще преминат по трасето от 1 км през алеите на парка, предвождани от хипхоп изпълнителя Играта. Целта на надпреварата е да предизвика стопаните да бъдат активни заедно със своя домашен любимец и да споделят положителната енергия от активния начин на живот, за да изградят здрава и пълноценна връзка помежду си.

Допускат се маратонци от всички породи и на всяка възраст. Единственото условие е наличието на желание и добро настроение. За всички състезатели са подготвени много подаръции лакомства от PURINA® България. Участниците ще бъдат оценявани по няколко критерия, съобразени със спецификите на различните породи. Професионалният треньор на кучета Асен Аролски  ще подбере победителите според физическа им подготовка, демонстрираното добро поведение и взаимно доверие между стопанин и куче.

Финалът е на площадката за кучетав Морската градина, където от 10:30 до 13:00 ч. кучетата ще влязат в клас и ще научат първите си уроци в „ProPlan® Училище за кучета“. Предвидени са и множество демонстрации и игри за всички четириноги приятели. В специално обособен кът на площадката ще бъдат и нашите приятели от фондация АнималХоуп Варна. Те ще доведатняколко прекрасни кученца от приюта, които търсят дом и най-добър приятел.
Активностите, насочени към домашните любимци, се провеждат като част от множеството предизвикателства, които ЖИВЕЙ АКТИВНО! отправя към варненци под мотото „Зареди се с енергия“.