Малки таланти казват с плуване „Сбогом, лято!”
Малки таланти казват с плуване „Сбогом, лято!” / netinfo
Детски плувен празник под наслов „Сбогом, лято!” организира през уикенда КПС „Черно море” съвместно с отдел „Спорт” при дирекция „Младежки дейности и спорт” в община Варна. Празникът ще започне в 9 часа тази сутрин на плувен комплекс „Приморски”. В началото на сезона пак на „Приморски” малките таланти плуваха в състезанието „Здравей, лято!”.

В плувната надпревара този уикенд ще се впуснат деца, които са преминали курс на обучение през лятото тази година, но не са картотекирани като състезатели и не са участвали досега в турнири или първенства.

Целта на проявата е да се даде възможност на малките таланти да почувстват атмосферата на състезанието, а треньорите да направят добра селекция за попълване на клубните отбори за следващия сезон.

Всеки клуб има право на участие в плувния празник най-много с 20 деца. Възрастовите групи са три: родени през 1995 и 1996 г., родени през 1997 и 1998 г., и родени 1999 г. и след това.

Всяко дете ще преплува 50-метрова дистанция в свободно избран стил без помощни средства. Независимо от представянето си участниците ще получат диплом и тематичен подарък.