Кирил Йорданов заживя в емирски лукс
Кирил Йорданов заживя в емирски лукс / снимки: emirates-residence.bg

Emirates Apart Residence, буквално на метри от резиденция "Бояна" в столицата е новият адрес на бившия варненски кмет Кирил Йорданов, съобщава сайтът varnautre.bg.

Йорданов и семейството му обитават апартамент с 3 спални в единствения петзвезден апарт-хотел комплекс в България. Emirates Apart Residence е най-луксозният жилищен комплекс на България. Има десет етажа с двайсет и четири апартамента и един президентски сюит, които се отдават под наем.

"Единствената по рода си архитектурна забележителност има елегантен дизайн, вдъхновен от стила на Абу Даби. За екстериорното и изграждане са използвани изцяло висококачествени материали - стъкло, мрамор и гранит. Отличителна черта е изисканият интериорен дизайн - под от черен мрамор и гранит, стени от естествен светещ оникс", обясняват от мениджмънта на комплекса. В сградата има Спа център с площ от 2 000 кв/м с парна баня, джакузи, 26-метров басейн, хамам, римска баня, релакс стая, фитнес, скуош като ползването им е включено в цената на всеки апартамент.

Комплексът предлага още много екстри като ВИП басейн на покрива, 24-часова охрана, денонощен рум сървис, химическо чистене, собствен ресторант и суши бар. На всеки етаж от уникалната сграда има по 3 апартамента - двустайни, тристайни и четиристайни луксозни апартаменти - от 120 до 310 м2.

Кирил Йорданов заживя в емирски лукс
netinfo

Кирил Йорданов, съпругата му и синът им обитават апартамент "4 изток" (номер 404) на четвъртия етаж. Всеки от апартаментите е с индивидуален дизайн, просторни стаи с високи тавани.

Те са напълно обзаведени и разполагат с 52-инчов плазмен телевизор, амбиентно осветление, щори с дистанционно управление и кухня, оборудвана с последен модел висококачествени европейски уреди. Всички електроники, не само в кухнята, но и в целия апартамент, се командват от едно дистанционно. Специално внимание е отделено на баните. Всяка една е с различен дизайн, изцяло съобразен с дизайна на апартамента - с италиански облицовки, дизанерски елементи от злато и оникс. На площ от 7 до 20 м2 са вградени вани, душ кабини и джакузита. Настилките са от висококачествен фаянс и гранитогрес, а таваните са със специално проектирано LED осветление.

Апартаментът, обитаван от семейство Йоданови е с 3-спални и с площ 300 кв. м. Според сайта на Emirates Apart Residence цената за една нощ в такъв апартамент е 275 евро. В нея са включени използване на луксозния спа център, басейна, масажните кабинети, фитнес центъра, денонощен рум-сървиз, химическо чистене, парко място, закуска и Wi-Fi. Кметът обаче плаща 2500 евро на месец тъй като е наел жилището дългосрочно, научи varnautre.bg. От Хелуин насам на вратата на кметската фамилия се мъдри и надпис "Stop! The Party is here".

"Написаното от вас не е вярно. В материала ви са в пъти завишени фактите, както за броя на спалните в апартамента, в който живея, така и за наема, който плащам за него". Това заявил по телефона бившият кмет Кирил Йорданов броени часове след като varnautre.bg написа за новия му адрес в столицата. Той потвърдил, че живее в описаната кооперация, а вратата на снимката е на неговия апартамент. Надписът "Stop! The party is here" останал от 31 октомври, когато трябвало да насочва гостите за 12-я рожден ден на сина му Петър.

Кирил Йорданов обаче научил от публикацията, че има такива луксозни жилища в блока му, макар на сайта на Emirates Apart Residence да са описани само такива. На запитване на varnautre.bg за свободни апартаменти е предложено единствено жилище с луксозно обзавеждане, с две спални, на цена 2000 евро месечно или около 2250 с консумативите без ДДС. Апартаментът на бившия кмет обаче струвал в пъти по-малко твърди той. Сумата била надлежно регистрирана в декларацията му на кмет пред Сметната палата. "Всичко се плаща по банков път с парите от наеми на други имоти. Декларираното от мен беше проверено от прокуратурата и НАП", заявил Кирил Йорданов.

Последната декларация на бившия варненски кмет е с дата 27 април 2013 г. В нея действително е отразен наем на недвижим имот в графата "Други плащания с единична цена над 500 лева". Сумата е 6666 евро и е плащана от бащата на Кирил Йорданов - Петър. За кой именно имот е наемът и за какъв период е плащан не става ясно от декларацията.

"Не настървявайте хората срещу мен!", заявил Кирил Йорданов в края на разговора.