/ Снимка: Дарик, архив
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура на съд са предадени трима мъже, държали с цел разпространение и разпространявали различни наркотични вещества. 45-годишният Катерин К. държал с цел разпространение таблетки екстази на стойност 147 лева. Спрямо 25-годишния му син Кристиян К. Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение за държане на марихуана. Третият подсъдим по наказателното дело е 40-годишният Росен Вл., у когото при задържането му са намерени и иззети почти 10 грама кокаин на стойност 1579 лева. 

По време на полицейската операция срещу наркоразпространителите, проведена на 14 октомври 2016 г., е засечен и още един наркоразпространител – Александър Б., който вече е сключил споразумение с Окръжната прокуратура във Варна и изтърпява ефективното си наказание във варненския затвор. 
Александър пристигнал на среща с подсъдимия Росен Вл. с такси. След това се качил в микробус, управляван от Росен Вл., и там му предал 10 грама кокаин. След сделката почти 18 грама кокаин бил открит и у Александър Б. 

При претърсване в дома на Катерин К., който влязъл в полезрението на полицията с дейността си по разпространение на различни видове наркотици, са иззети електронна везна, 15 таблетки, телефони и полиетиленово пликче. По везната са открити следи от кокаин. 

Подсъдимият Катерин К. е осъждан многократно, макар да е реабилитиран. Ефективна присъда за разпространение на наркотици той е изтърпял и в Германия. 

Спрямо сина му, който е с чисто съдебно минало, прокуратурата е повдигнала обвинение за държане на наркотично вещество, като случаят е маловажен, тъй като намерената в Кристиян марихуана е с цена около 10 лева.

В момента подсъдимият Росен Вл. и Катерин К. са с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лева. Предстои делото срещу тримата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.