/ Дарик Варна, архив
98.5 млн. лв. са приходите от нощувки през август във Варненска област. Това е с  6.2% повече в сравнение с август миналата година. Регистрирано е увеличение на приходите както от чужди граждани, така и от българи, отчитат от Териториално статистическо бюро-Североизток. 

Изчерпан ли е моделът "ол инклузив" у нас?

През август във Варнеско са функционирали 450 места за настаняване с над 10 легла. Броят на стаите в тях е 28 600, а на леглата - 70 400. Най-много нощувки през последния летен месец са реализирали гостите от Германия, следвани от румънци, поляци и руснаци.

Общата заетост на леглата в местата за настаняване през август е била близо 71 %. Най-висока е била заетостта на леглата в хотелите с 4 и 5 звезди - над 84 на сто.  

Варна ще кандидатства за Европейска столица на туризма

Пренощувалите лица в местата за настаняване в област Варна през август се увеличават с 6.9 % в сравнение със същия месец на 2017 г. и достигат 280 800. От всички пренощували лица 21.4 на сто са българи, като по-голяма част от тях (51.7 %) са нощували в местата за настаняване с 1 и 2 звезди и са реализирали средно по 4.5 нощувки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК