Хора от наркопазара във Варна остават в ареста
Хора от наркопазара във Варна остават в ареста / netinfo
Варненският апелативен съд потвърди решението на Окръжен съд-Варна, с което 26-годишният Арменак Хачикян и 22-годишният Добрин Тодоров, разследвани за участие в организирана престъпна група, разпространяваща наркотици във Варна, остават в ареста. Според апелативната инстанция ВОС законосъобразно е коментирал в мотивите си наличието на предпоставки, които обуславят определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда.

Събраните гласни доказателства разкриват как двамата са принуждавали със сила, заплахи и бой други лица да продават амфетамини и марихуана. В дома на Арменак не са открити наркотични вещества, но от тайник в междустълбищното пространство на жилището, в което живее, полицаите иззеха марихуана.

Въпреки чистото съдебно минало на Хачикян, който е реабилитиран по право, спрямо него има 8 материала за престъпления, извършени от 2004 година насам и повечето случаи са за престъпления срещу личността. Добрин е бил осъждан 5 пъти на пробация заради шофиране без книжка и в някои от случаите - след употреба на алкохол.

Определенията на Варненския апелативен съд, с които бяха потвърдени арестите на Арменак Хачикян и Добрин Тодоров са окончателни.