Градският съвет на АБВ – Варна структурира ръководството си
Градският съвет на АБВ – Варна структурира ръководството си / доц. Миглена Темелкова

31-членният градски съвет на партия АБВ във Варна на свое заседание късно вчера структурира своето ръководство. Припомняме, че миналата събота на учредителната конференция на партияга в града за председател на градската организация бе избрана доц. д-р Миглена Темелкова, а градският съвет на организацията бе излъчен с таен вот. Именно от състава на структурирания миналата събота градски съвет, вчера бе избран и 13-членен съвет на председателя.

В съвета на председателя влизат четирима заместник председатели, секретар, петте председатели на рейонните организации в града и трима председатели на постоянно действащите към Градския съвет комисии.

За заместик-председатели на градската организация на ПП АБВ във Варна са избрани общинският съветник от АБВ Галина Крайчева, която ще отговаря за връзките на партията с местната и държавната власт, Станислав Станишев, който има собствен бизнес в сферата на земеделието и търговията е с ресор материално-техническо обезпечаване, Николай Гочев, идващ от частния бизнес, поема работата със структурите на гражданското общество и съсловните организации и Павел Николов -управител и съдружник в медицински център "Олимед", ще поддържа връзката на ПП АБВ в морската столица с бизнеса и работодателските организации. Четирите заместник-председатели са сред учредителите на партията в града.

За секретар на градската организация на ПП АБВ бе избрана Зорница Бецинска, която поема и медийната политика на организацията и връзката й с медиите.

Гръбнак на съвета на председателя на ПП АБВ в морската столица са петте председатели на районните организации на партията в града. На свои учредителни конференции в периода 16 декември 2014 г. – 24 януари 2015 г. петте районни организации избраха свои легитимни ръководства. Така в председателския съвет влизат председателят на район "Приморски", който е с най-многобройна членска маса (215 партийни члена) - бившият военен авиатор Виктор Ценов, председателят на район "Одесос" (166 партийни члена) – Петър Петров, председателят на район "Младост" (83 партийни члена) – бизнесменът Момчил Вълков, председателят на район "Владиславово" (59 партийни члена) – Деан Славов и председателят на район "Аспарухово" (54 партийни члена) – строителният предприемач Цанко Стефанов.

Като постоянно действащи комисии към Градския съвет на ПП АБВ в град Варна са структурирани Комисия по идейното, програмното и коалиционното развитие с председател Венко Вълчев, Комисия по политическото образование – с председател Мая Димитрова и Комисия по младежка политика, чийто председател ще бъде допълнен към съвета на председателя след провеждането на градска младежка конференция и избора на младежки лидер. В работата и на трите комисии ще участват не само членовете на Градския съвет на партията, но и редовите партийни членове.

Структурирането на ПП АБВ във Варна на областно ниво продължава като утре в 10,30 часа ще се проведе и областната учредителна конференция на партията. С това ще приключи изграждането на структурата във Варненска област.