/ Дарик Варна
"Във връзка с възобновяването на полетите от Летище Варна от и до рискови държави - Нидерландия, Великобритания, Германия, Австрия, разговарях с ръководството на "Градски транспорт" ЕАД за преустановяване на обслужването на спирката на летището два часа след кацане на самолет от тези държави.

Два нови случая на коронавирус във Варна

Полетите са 1-2 дневно. Мярката е превантивна, с цел ограничаване на евентуално разпространение на болестта. Подобен разговор проведохме и с ръководството на частната компания "Транстриумф", чиито автобуси също минават по трасето.
 
 

Във връзка с възобновяването на полетите от Летище Варна от и до рискови държави - Нидерландия, Великобритания,...

Публикувахте от Иван Портних в Четвъртък, 7 май 2020 г.

Получих уверения от управата на Летище Варна и от РЗИ-Варна, че е създадена пълна организация за проверка на пристигащите и карантиниране", съобщи в официалната си Фейсбук страница кметът на Варна Иван Портних.

54 са новите заразени, сред тях и 9 медици

Той призовава всички шофьори на таксита, които превозват пасажери от летището, задължително да спазват противоепидемичните мерки за безопасност. 

"До момента всички ние заедно се справяме много добре! Заболели са минимален брой хора, нямаме смъртни случаи. Затова е много важно да продължим да бъдем внимателни и отговорни. От всеки един от нас зависи дали ще задържим тази устойчивост и усилията ни до момента да не отидат напразно. Бъдете здрави!", допълни кметът.