Глобиха футболните хулигани, вилняли на стадион Спартак
Глобиха футболните хулигани, вилняли на стадион Спартак / netinfo

Районният съд във Варна наложи глоби на двама футболни запалянковци заради противообществени прояви. 23-годишният Георги Симеонов, при излизане след края на мача на стадион “Спартак” вчера, употребил обидни изрази по отношение на полицейските служители, охраняващи изхода на стадиона. Младежът е с чисто съдебно минало и няма регистрирани досега криминални или противообществени прояви. В съдебната зала той публично поднесе извиненията си към служителите на реда и бе наказан с минималната по размер санкция по Указа за борба с дребното хулиганство – глоба от 200 лв.

33-годишният Живко Стамов бе наказан с 500 лева глоба от съда затова че отправял ругатни и нецензурни реплики към полицейски служители при опита им да предотвратят безредици по време на второто полувреме на футболната среща на стадион “Спартак”. Непосредствено след мача Стамов, който бил употребил алкохол, отишъл заедно с други  футболни фенове пред сградата на Второ РУ на МВР като продължил да се държи предизвикателно и арогантно към органите на реда, което наложило неговото задържане.

Решенията и наложените от Районния съд административни наказания на двамата футболни запалянковци са окончателни и не подлежат на обжалване.